top of page
Search

Din indre kritiker

Updated: Oct 5, 2020


Din indre kritiker er hodestemmen som ser ting svart / hvitt.

Den fokuserer på problemer, mangler,

"aldri nok" mentalitet, og er drevet av skam, skyldfølelse og frykt. Det er "den fornuftige stemmen".


Din indre guide

eller; "sjelens / hjertets stemme"

annerkjenner livets kompleksitet.

Den fokuserer på løsninger,

feirer framgang og små seire, og

bruker ønske, kjærlighet og medfølelse for å motivere.

Det er "hjertets og pasjonens stemme"

og den fokuserer på takknemmelighet, hva som er mulig og det som føles bra.Tips for å stilne din indre kritiker:


- Gi den et navn, det skaper en distanse mellom deg og den indre kritikeren. Og se for deg stemmen. Hvordan ser den ut? Som en liten djevel? Eller har den et sleskt smil, spisse negler, en detalj som gjør den lett igjenkjennelig.


- Din indre kritiker er en del av deg, men du kan velge hvordan du svarer.

- Lytt til din egen prat, hvordan du snakker til deg selv. (Obs: kun i begrenset tid!)

Hør på det som foregår i hodet ditt. Skriv ned beskjedene du får.


Tør å utfordre beskjedene din indre kritiker sender deg. Er det noe bevis, som støtter utsagnet? Ja, det kan finne på å liste opp tideligere feil og prøve å få deg til å tro at du aldri vil få noe til, men snakk til deg selv som du gjør til en venn. Istedet for å ta til deg alt det den sier, og dra ned i et kaninhull...

..kan du i stedet velge å vise deg selv medfølelse.


Å uttøve vennlighet mot seg selv er en praksis, det er en treningssak som alt. Å bygge medfølelse er som å bygge muskler eller å øve på å instille sinnet på takknemmelighet framfor hva som mangler som f.eks ved å skrive en liste med hva du er takknemmelig for. Studier viser til at det å praktisere takknemmelighet øker vårt velvære og minsker depresjon og angst. Å være varme og forståelsesfulle ovenfor oss selv når vi har det vondt, mislykkes eller føler oss utilstrekkelige, istedet for å ignorere smerten eller å piske oss selv med selvkritikk.

Vi er "bare" mennesker tross alt. Det å oppleve at vi ikke strekker til er en del av en felles menneskelig erfaring - noe vi ALLE går igjennom, i stedet for noe som bare skjer med deg.


Bevisst tilstedeværelse - herunder inngår meditasjon og mindfullness praksiser:

Å innta en balansert holdning til negative følelser, slik at de verken blir undertrykket eller overdrevet. Når vi praktiserer bevisst tilstedeværelse kan vi ikke overidentifisere oss med tanker og følelser, som vi så ofte gjør. Ego'et vårt vil dra inn minner fra fortiden, drømme seg vekk og prosjektere inn i fremtiden, men det kan ikke eksistere i dette øyeblikket. Så ved mindfull praksis og meditasjon kan vi unngå å bli fanget i egoets nett og bli stuck i negativitet.


Praktiser: 'velg igjen' metoden som jeg har lært av min lærer Gabby Bernstein.

Legg merke til fryktens stemme, lytt og tillat deg selv og føle det som kommer opp.

Tilgi så tanken og velg igjen.

Trykk mentalt på 'cancel clear delete' og velg en tanke som får deg til å føle deg litt bedre.

Du kan ikke gjøre et stort hopp fra selvhat til å affirmere: "jeg elsker meg selv". Kanskje er "det er menneskelig å gjøre feil" eller "jeg lærer og vokser som menneske" en bedre tanke å strekke seg mot? Let etter en tanke som gjør at du føler deg litt lettere til sinns.

Så kan vi jobbe mot aksept og selvkjærliget med tålmodighet steg for steg. Det krever trening som alt annet! Du må øve for å se og føle resultater. Ikke mist motet om du faller tilbake, tilgi deg selv og velg igjen.

Når du kan tilgi tanken, føler man en lettelse for man kommer i en tilstand av aksept istedet for motstand. Det man motsetter seg øker i kraft for man gir det enormt mye energi. Når du aksepterer, gir du slipp og frir deg selv fra fryktbaserte tanker.

Det er den raskeste måten å stilne fryktens stemme på.


Når vi mediterer eller praktiserer mindfullness, går vi ut av 'loopen' vi som oftest er fanget i. Den negative historien vi forteller oss selv. Et trosystem er bare en tanke vi tenker om og om igjen. Så vær forsiktig og oppmerksom dine tanker. De vil farge din virkelighet.

Når vi stilner tankekjøret innstiller vi oss på en mer fredfull og kjærlig kanal.

Da blir det lettere å lytte til ditt hjerte og din intuisjon, din indre guide eller sjelens stemme vs. egoets evinnelige mas.


"Ego says, 'Once everything falls into place, I'll feel peace.' Spirit says, 'Find your peace, and then everything will fall into place. '

- Marianne WilliamssonØnsker du en pause og bli guidet til en reset?


Her kan du motta en gratis guidet meditasjon / yoga nidra:

Legg igjen epost og du mottar en mp3 i din innboks som du kan laste ned og spille av.

Klikk her for å motta meditasjonJeg sender deg gode vibber

og fredfulle kjærlige tanker!

💗 Iselin
Lytt til On Point Podcast her.


Spotify


Apple


Lik på Facebook

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page